11 Apr

Facebook’ta arkadaşlarınızı, davetleri ve uygulamaları engelleyin

Bugün hemen herkesin kullandığı Facebook özellikle dikkat çekici profil resmi yükleyen kullanıcılar için zaman zaman can sıkıcı olabiliyor. İstenmeyen yüzlerce mesaj, davet ve uygulama isteği almak artık Facebook’ta geçirdiğiniz zaman dilimi içerisinde yer alıyor olabilir.

Facebook’ta istemediğiniz kişileri bloke edin

Aldığınız arkadaşlık talepleri, davet ve uygulama isteklerini kolay bir şekilde engelleyerek / bloklayarak büyük bir zaman kaybını önleyebilirsiniz. Ayrıca ayrılan sevgililerin de ilk yaptığı işlerden biri birbirlerini Facebook’tan silmek daha sonra da engellemek oluyor.

Nerede bu engelleme butonu

Facebook’un gizlilik ayarları her geçen gün kafa karıştırıcı bir şekilde detaylanıyor ve bir çok kullanıcı bloke etmek için hangi sayfayı kullanması gerektiğini bilmiyor. Adım adım bloke sayfasına nasıl gidebileceğinizi tarif etmek yerine bloklama sayfasının adresini vermek ve akılda tutmak çok daha kolay! Facebook’ta arkadaşlarınızı, davetleri ve uygulamaları engellemek için yapmanız gereken şey https://www.facebook.com/settings?tab=blocking adresine giderek engellemek istediğiniz kişinin e-posta adresini ya da adını yazarak blokla tuşuna basmak.

Engellenen / bloklanan kişi sizi görebilir mi?

Engelleme işlemi başarı ile gerçekleştikten sonra kullanıcıların aklında hala blokladıkları kişinin profillerine, resimlerine ve diğer üyelik bilgilerine ulaşıp ulaşamayacakları sorusu bulunuyor. Engellenen bir kişinin sizin profilinize ulaşıp resimlerinizi ve diğer içeriklerinizi görmesi mümkün değildir. Bu işlem başka bir hesap açarak size arkadaşlık daveti göndermesi ve sizin bu arkadaşlık davetini kabul etmeniz halinde mümkün olabilir. Burada Facebook kullanıcılarına düşen görev ise gelen her arkadaşlık davetini kabul etmemeleri ve etseler bile gizlilik ayarlarını buna göre düzenlemeleridir.



Bu yazıyı beğendin mi?
Yeni yazılar ücretsiz olarak e-posta adresine gelsin istersen, şimdi kayıt ol!

Yorumunuzu bırakın